In sommige hotels en appartementen is de airconditioning centraal geregeld. Over het algemeen staat de airconditioning, uit milieuoverwegingen, alleen in de heetste maanden van het jaar en op tijden dat de gasten over het algemeen in hun kamer zijn aan. De accommodatieverschaffer houdt hierbij rekening met de temperatuur en de energiekosten. Corendon heeft hier geen invloed op. Het kan voorkomen dat het management een ander idee over de temperatuur heeft dan de gasten.

Het kan voorkomen dat je ter plaatste moet betalen voor het gebruik van de airconditioning. Een airconditioning is helaas niet altijd geruisloos en het kan voorkomen dat er condenswater lekt. In appartementen en familiekamers is de airconditioning vaak in het slaapgedeelte geplaatst. Wanneer niet anders vermeld in de beschrijving, werkt de airconditioning op vaste tijden.