Vrolijk, vriendelijk en veelzijdig Gambia

0

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best spannend vond, mijn eerste keer Gambia. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, enkel dat ik in een totaal andere wereld zou stappen dan bij mijn reisjes naar bijvoorbeeld Turkije of Griekenland.

Bepakt met de nodige vaccinaties, een driekoppige filmploeg en natuurlijk een grote fles zonnebrand vertrok ik voor mijn werkgever Corendon naar Schiphol. Mijn opdracht was om een zo goed mogelijke indruk van het land op video vast te leggen.

In slechts 6 uur vlogen wij van Amsterdam rechtstreeks naar Banjul. Dankzij het uurtje tijdsverschil kostte het me gelukkig totaal geen moeite om mijn lichaam aan te passen aan de gebruikelijke slaap- en eettijden.

Warm onthaal

Een warm onthaal op het vliegveld, zowel letterlijk als figuurlijk. Je stapt in december met kou op het vliegtuig en wordt bij aankomst omarmd door een fijne temperatuur van 30 graden. Gambia wordt trouwens niet voor niets ‘The smiling coast of Africa’ genoemd. Bij het ontmoeten van een van mijn Gambiaanse collega’s werd ik gelijk aangestoken door de vriendelijke lach op zijn gezicht.

IMG_3574

Op weg naar ons hotel waande ik mij echt in een andere wereld. De mensen op straat, de vele kleurrijke kraampjes langs de kant van de weg en het contrast tussen arm en rijk maakten op mij een onuitwisbare indruk. Ik kon ook alleen maar met open mond om me heen kijken en denken: “wauw”.

En dat ‘smilen’ hield bij onze accommodatie, Djembe Beach Resort, niet op. Wat een vriendelijkheid en vrolijke mensen. Ik voelde mij echt een celebrity en zelfs af en toe een beetje ongemakkelijk. Dit was ik totaal niet gewend maar het gaf me wel gelijk alle vertrouwen dat het met onze film helemaal goed zou komen.

Ontmoeten van Corendon-klanten

Een aantal hotelgasten herkenden ons nog uit het vliegtuig. Ook niet erg onopvallend zo’n groepje met drone en professionele camera’s. Op de vraag waarom zij kozen voor Gambia als vakantiebestemming werd meteen volmondig geantwoord: ‘Het is hier toch geweldig?! Kijk om je heen: gegarandeerd zon, veelzijdigheid qua natuur, cultuur en relaxmogelijkheden. En die bevolking… zo vriendelijk! Wij gaan nergens anders meer naar toe!’

Veelzijdig land

Werk aan de winkel, dus gelijk alle apparatuur de bus in en hup op pad. Dat Gambia voor ieder wat te bieden heeft, zagen wij in de drie dagen die volgden allemaal langskomen. Het land kent bijvoorbeeld maar liefst 450 verschillende vogelsoorten dus voor vogelspotters is dit een paradijs. De vele markten waren uiteraard ook een bezoek waard: van de vismarkt in Tanji tot de Serakunda markt, je mag deze plekken absoluut niet missen tijdens uw bezoek. En wie van dieren houdt is in het apenpark Bijilo forest park op de juiste plek. Met een zakje apennootjes in de hand heb je binnen de kortste keren een hele fanclub achter je aan lopen en kun je ze zo uit je hand laten eten. Niet te missen is overigens de Kachikally pool in Bakau. Krokodillen op slechts een paar meter afstand en wie het durft kan ze zelfs aanraken!  Als afsluiter van de dag is een ritje naar de Gambia Rivier een must. Geniet daar van alle rust en een prachtige zonsondergang. In je hotel kun je trouwens terecht bij onze reisleider Liane voor een overzicht van alle excursies. Ik heb zelf namelijk helaas te weinig tijd gehad om alle highlights van het land te kunnen bekijken.

FullSizeRender

Ruim aanbod van hotels

Ook een aantal hotels die Corendon aanbiedt, mochten wij vastleggen. Want ontspannen doe je in Gambia op een van de heerlijke stranden of aan de vele zwembaden. Van 4- tot 5-sterren luxe, voor ieders portemonnee is wel een hotel te vinden. Een bijkomend voordeel van deze leuke bestemming is namelijk de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Tel daarbij op dat het leven er ook niet duur is en je hebt een voordelige en gegarandeerde vakantie vol zon.

IMG_9657_aangepast

Het resultaat: Welkom in Gambia!

Ik kan nog super veel schrijven over dit indrukwekkende land maar je moet het wat mij betreft zelf ervaren! Ik ga zeker nog een keer terug, maar dan echt op vakantie! Laat je inspireren door onderstaand filmpje:

Zonnige groet,

Berber Porte
Online Marketeer Corendon

No comments