Reizen met of zonder coronavaccinatie? Hier kun je op reis!

Reizen met of zonder coronavaccinatie

Ben jij ook zo toe aan vakantie? Het is tijd om je dromen werkelijkheid te laten worden nu je favoriete vakantiebestemmingen weer te boeken zijn. Geniet van het helderblauwe water op Curaçao, proef een klassiek broodje gyros in Griekenland of ontspan op één van de stranden van Turkije. Maar kun je wel reizen zonder vaccinatie? Met deze tips kun je goed voorbereid op reis.

Op vakantie binnen Europa

Wanneer je voor een vakantiebestemming binnen Europa kiest, kun je gemakkelijk reizen met een coronabewijs in de CoronaCheck-app. Binnen Europa wordt namelijk gewerkt met één Europees systeem voor coronabewijzen: het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). Helemaal fijn: ook Bonaire en Curaçao accepteren het EU DCC!

Een coronabewijs om te reizen binnen Europa kan een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag zijn. Wanneer je zonder vaccinatie naar een ander EU-land reist, moet je dus in het bezit zijn van een herstelbewijs of negatieve testuitslag. Op onze maatregelenpagina vind je alle informatie over het reizen met de EU DCC naar jouw favoriete vakantiebestemming. Dus wordt het Egypte of toch Curaçao?

Reizen met of zonder coronavaccinatie

Op vakantie buiten Europa

Natuurlijk kun je ook weer op vakantie buiten Europa, met of zonder vaccinatie! Omdat je niet met het EU DCC naar deze vakantiebestemmingen kunt reizen, gelden er andere maatregelen. Wanneer je niet gevaccineerd op vakantie gaat naar één van deze bestemmingen, bijvoorbeeld Zanzibar, houdt dit vaak in dat je in het bezit moet zijn van een negatieve testuitslag en/of bij aankomst op de luchthaven verplicht bent een sneltest te ondergaan. Op onze maatregelenpagina vind je alle informatie over het reizen met naar jouw favoriete vakantiebestemming buiten Europa.

Reizen met of zonder coronavaccinatie

Actuele reisadviezen

Voor een plezierige vakantie is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele reisadviezen. Op onze maatregelenpagina vind je de officiële reisinformatie van de Nederlandse overheid, waaronder de maatregelen bij het reizen met of zonder vaccinatie naar het buitenland en de eventuele overige documenten die je moet tonen bij aankomst op de bestemming. Wij raden je aan om vlak voor vertrek deze pagina nogmaals te bekijken voor de actuele status van de reisadviezen voor jouw vakantiebestemming.

Reizen met of zonder coronavaccinatie

Corona reischecklist

Wanneer je weer op vakantie gaat, wil je uiteraard goed voorbereid zijn. Speciaal voor jou hebben we een reischecklist gemaakt waarmee je eenvoudig checkt of je aan alle corona-gerelateerde documenten hebt gedacht voordat jouw reis begint.

  1. Beschik je over een geldig coronabewijs voor jouw vakantiebestemming?
  2. Is jouw coronabewijs toegevoegd aan de CoronaCheck-app en/of heb je jouw bewijs uitgeprint?
  3. Heb je de eventuele overige benodigde documenten voor jouw vakantiebestemming ingevuld en uitgeprint?
  4. Heb je de informatie voor het terugreizen naar Nederland gelezen op de pagina Terugreizen naar Nederland en beschik je over de juiste documenten om terug te kunnen reizen?
  5. Heb je je vlak voor vertrek nogmaals op de hoogte gesteld van de actuele reisadviezen?

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen ben je op de hoogte van de actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen, voldoe je aan de gestelde maatregelen voor jouw vakantiebestemming en beschik je over de juiste reisdocumenten. Ready to go!

Reizen met of zonder coronavaccinatie

Bij Corendon doen we er alles aan om jou weer met een vertrouwd gevoel op reis te laten gaan. Op de pagina Verantwoord Reizen vind je meer informatie over de maatregelen per bestemming en informeren we je over de richtlijnen op de luchthaven en tijdens de vlucht. Met onze pakketgaranties ga je gerust op reis naar één van onze heerlijke vakantiebestemmingen.