Nusa Dua bezoeken vanaf Bali

Een vakantie op het tropische Bali is natuurlijk fantastisch! Voorzien van de prachtige en wereldberoemde rijstvelden, een indrukwekkende cultuur en diverse culinaire hoogstandjes kom je hier tijdens je vakantie niets tekort. Wil je toch nét dat beetje extra luxe ervaren? Dan is het een idee om het veelzijdige Nusa Dua te bezoeken vanaf Bali. In deze meest luxe strandbestemming van Bali is heel veel te ontdekken, zien en te beleven. Benieuwd geworden naar het Balinese schiereiland Nusa Dua? Lees snel verder, want wij vertellen je er graag nog veel meer over!

Waar ligt Nusa Dua?

Gelegen in de meest zuidoostelijke punt van Bali, ligt de goed ontwikkelde en moderne badplaats Nusa Dua. Nusa Dua is gelegen op het Balinese schiereiland Bukit Bandung, ook vaak Nusa Dua genoemd. Vanaf Bali is Nusa Dua gemakkelijk per auto of taxi te bezoeken. Op circa 2 uur rijden vanaf Ubud, zo’n 22 kilometer van Sanur en op korte afstand van Benoa vind je deze veelzijdige en luxe kustplaats.
Op een van de parelwitte stranden met zachtjes ritselende palmboombladeren geniet je van het heerlijk verkoelende zeebriesje, de warme zonnestralen op je huid en de zoete smaak van een koude cocktail… Dat is pas wat je een vakantie noemt op het prachtige Bali en Nusa Dua!

Wat is er te doen op Nusa Dua?

Wij kunnen ons zo voorstellen dat het prachtige schiereiland Nusa Dua nu al hoog op je to-dolijstje staat tijdens een vakantie op Bali. Een uitje naar dit indrukwekkende schiereiland zal ook zeker niet tegenvallen! Maar wat is er te doen op Nusa Dua?
Het prachtige Nusa Dua is voorzien van diverse adembenemende stranden. Rol je handdoekje uit op een van de parelwitte stranden en neem een duik in de verfrissende en helderblauwe zee. Ben je in het bezit van een duikbrevet of lijkt het je leuk om de onderwaterwereld van Nusa Dua te ontdekken? Dan is een van de snorkel- en duiktrips een echte aanrader! Net als de unieke ervaring die je beleeft bij Nusa Dua Water Blow, waar je je kan laten nat spetteren door de golfen die tegen de kust aan slaan. De echte waaghalzen onder ons huren een surfplak of nemen een aantal surflessen, want de geweldige golfen in Nusa Dua zijn ongekend!


Ben je meer een cultuurliefhebber? Breng dan een bezoek aan Puja Mandala. Een bijzondere plek waar je vijf verschillende geloofsovertuigingen naast elkaar vindt. Op een paar meter afstand van elkaar vind je een islamitische moskee, een katholieke kerk, een boeddhistische tempel, een protestantse kerk en een hindoeïstische tempel. Heel bijzonder! Maar ook het Pasifika Museum, het bekendste museum van Bali gelegen op Nusa Dua, en de Devdan Show met schaduwpoppen in het Nusa Dua Theater wil je niet missen.
Ben jij meer een shopper? Winkel dan naar hartenlust bij Bali Collection. De grootste en het meest exclusieve winkelcentrum van Bali.


Tot slot trakteer je jezelf op de Mandi Lulur: een koninklijke massage die in het verleden exclusief aan de Sultan gegeven werd of een unieke wandeling over de wandelpaden langs het strand, welke nóg mooier is tijdens zonsopkomst en -ondergang!

Stranden Nusa Dua

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen biedt het veelzijdige Nusa Dua op Bali voor elk wat wils! Voor een dagje vol luxe, kunst, cultuur, shoppen of relaxen is dit prachtige schiereiland de perfecte bestemming.  Maar vergeet vooral geen bezoek te brengen aan de maagdelijk witte stranden inclusief kristalhelder zeewater, want die moet je zeker gezien hebben!


Wat denk je bijvoorbeeld van Geger Beach? Geger Beach is het bekendste en populairste strand van Nusa Dua. Niet gek, want dit prachtige goudkleurige zandstrand biedt een waanzinnig uitzicht over het water, een heerlijk rustige zee en een indrukwekkende hindoeïstische tempel: Pura Geger. Daarnaast vind je op Geger Beach enkele strandtentjes waar je onder andere terecht kunt voor een smakelijk hapje of drankje en de waaghalzen voor een surfplank om verderop in zee de golven te trotseren!
Een ander strand wat de moeite waard is, is Nusa Dua Beach. Langs Nusa Dua Beach liggen vele luxe hotels en resorts. Je kijkt hier je ogen uit! Een parelwit strand, prachtig blauw zeewater, heerlijke strandbedjes en leuke strandtentjes. The place to be voor een ontspannen stranddag!
Tot slot lichten wij graag Pantai Geger nog uit! Pantai Geger is gelegen op het meest oostelijke puntje van Nusa Dua. Net als Geger Beach en Nusa Dua Beach is Pantai Geger voorzien van een waanzinnig mooi zandstrand en helder zeewater. Bijzonder aan Pantai Geger is het grote koraalrif voor de kust en de hoge zeewatertemperaturen. Kies je voor een relaxdag aan Pantai Geger? Zorg er dan voor dat je snorkelspullen sowieso in je strandtas zitten!

Weer Nusa Dua

Net als het weer van Bali, is het weer op schiereiland Nusa Dua jaarrond tropisch en constant. Moeder Natuur trakteert je hier bijna altijd op een aangename temperatuur van gemiddeld 30 graden en een zeewatertemperatuur van 28 graden. Ideaal voor een relaxmiddag zonnebaden aan het strand en een heerlijke duik in de blauwe zee! Daarnaast zorgt de wind voor een verkoelende zeebriesje, wat de strandconditie perfect maakt! Maar vergeet niet te smeren, want met zo’n 9 zonuren per dag kan een middagje bijbruinen zomaar een pijnlijke en rode huid tot gevolg hebben…
Hoewel er jaarlijks ook veel neerslag valt op Nusa Dua, mag dat de pret niet drukken! De regen zorgt juist voor de nodige verkoeling tijdens de warme dagen en veroorzaakt de adembenemende natuur op dit schitterende schiereiland.
Kortom, het weer op Nusa Dua is uitstekend voor een dagtripje. Dus waar wacht je nog op? Nusa Dua roept!

Tijdens een vakantie op het schitterende Bali is een bezoek aan het luxueuze Nusa Dua een échte aanrader! Voor een uitdagende middag vol spannende watersporten, een culturele middag met een bezoek aan het Pasifika Museum, een indrukwekkende middag bij Puja Mandala, een shopmiddag bij Bali Collection of een relaxmiddag op een van de adembenemende stranden ben je op het veelzijdige Nusa Dua aan het juiste adres. Met welke activiteit ga jij je dag vullen op het prachtige Nusa Dua?

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot