Drijvende markten in Bangkok

0
Drijvende markt

Bangkok is een fascinerende wereldstad vol geweldige bezienswaardigheden. Een van die bezienswaardigheden zijn de drijvende markten in Bangkok. De drijvende markten worden in de Thaise volksmond floating markets genoemd en was vroeger de enige manier om handel te drijven. Vandaag de dag vind je bij de meeste drijvende markten meer toeristen dan locals. In de kleine bootjes stallen de verkopers hun waren, zoals groente, fruit en souvenirs. Staat een bezoek aan een drijvende markt ook op jouw lijstje? Wij hebben de leukste drijvende markten voor je op een rijtje gezet.

Floating market

Damnoen Saduak Floating Market

We beginnen met de Damnoen Saduak Floating Market. Deze drijvende markt ligt ongeveer 90 kilometer ten zuidwesten van Bangkok. Dit is de populairste floating market van Thailand en wordt voornamelijk door toeristen bezocht. De lokale bewoners zijn hier vaak alleen in de vroege ochtend te vinden. De waterweg van deze drijvende markt werd in de 19e eeuw aangelegd door koning Rama IV om handel buiten de stad te stimuleren. Vandaag de dag is het een topattractie.
Damnoen Saduak Floating Market bestaat uit een doolhof van smalle kanalen, ook wel khlongs genoemd. De vrouwelijke handelaren dragen vaak traditionele kleding en strooien hoedjes. De handelaren verkopen hun waar vanuit hun sampans, een kleine houten boot. De producten komen vaak rechtstreeks van de boerderij. De boten liggen vaak vol met groente en kleurrijk fruit en is dan ook een van de meest gefotografeerde markten van Thailand.
Naast groente en fruit worden er ook super verse maaltijden en souvenirs verkocht. Ondanks de lage prijzen hoort afdingen er ook bij. De Damnoen Saduak Floating Market is dagelijks geopend en tussen 07.00 en 09.00 uur is het hier vaak het drukst.

Floating market

Taling Chan Floating Market

De Taling Chan Floating Market ligt in Bangkok. In tegenstelling tot de Damnoen Saduak Floating Market liggen de bootjes van deze drijvende markt afgemeerd aan de pier. De markt is makkelijk te bereiken met de taxi, bus of tuk-tuk. Deze kleine markt voelt authentiek aan en hier komen voornamelijk locals om te eten in de drijvende restaurantjes. De Taling Chan Floating Market is alleen in het weekend geopend en soms zijn er liveoptredens van Thaise muziekgroepen. Deze markt is minder toeristisch en hier hangt een traditionele Thaise sfeer.

Drijvende markt

Amphawa Floating Market

De Amphawa drijvende markt is een prima alternatief voor de Damnoen Saduak Floating Market. Amphawa ligt op ongeveer 15 kilometer van Damnoen Suduak en is niet zo toeristisch. Deze markt is populair bij de Thaise bevolking en komt laat in de middag pas op gang. Deze levendige floating market vindt alleen plaats op vrijdag, zaterdag en zondag en is ideaal als je geen ochtendmens bent. Je kunt je bezoek aan Amphawa Floating Market combineren met de bijzondere Maeklong Railway Market.

Drijvende markt

Tha Kha Floating Market

De minst bekende drijvende markt is de Tha Kha Floating Market. Deze markt is kleiner dan Damnoen Suduak en Amphawa en is lastig te bereiken. De markt ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Bangkok. Het is geen grote drijvende markt maar er is genoeg te zien en te eten. Wil je de grote toeristische floating markets van Thailand vermijden dan is de authentieke Tha Kha Floating Market perfect.

Floating market

Don Wai Floating Market

De Don Wai Floating Market bestaat al meer dan 100 jaar. Deze markt werd populair op het moment dat dagjes mensen uit Bangkok het ontdekten. Je zult hier weinig buitenlanders tegenkomen, waardoor je de echte Thaise sfeer proeft. Je vindt hier tal van verse producten en vers bereidde maaltijden. In tegenstelling tot sommige andere drijvende markten in en rond Bangkok, is het bedoeling dat je je maaltijd meeneemt, omdat er geen zit- of eetgedeeltes zijn. Don Wai Floating Market is dagelijks geopend en in het weekend kan het druk zijn.

Floating market

Bang Nampheung Floating Market

De drijvende markt Bang Nampheung is een echte lokale markt met veel eten en zoetigheden. De markt ligt op ongeveer 20 kilometer ten oosten van Bangkok in een verassend onaangeroerd gebied. Veel van de bootjes liggen aangemeerd met hun kraampjes op het vaste land. Je vindt hier onder andere handgemaakte Thaise hoeden, beeldjes, tasjes en sieraden. Bang Nampheung Floating Market is ideaal om even te ontsnappen aan het hectische centrum van Bangkok.

Drijvende markt

Corendon biedt startpakketten Bangkok aan, waarbij je eerst een aantal dagen in een hotel in Bangkok verblijft en daarna op eigen houtje Thailand gaat verkennen. Een bezoek aan een drijvende markt mag tijdens je vakantie in Bangkok zeker niet ontbreken. En zoals je hier hebt kunnen lezen is er genoeg keus.

No comments

Mallorca

Waar naartoe op vakantie

Je wilt nog op vakantie, maar je weet niet waar je naartoe moet gaan? Wil je lekker luieren tijdens je vakantie of juist actief bezig ...