De beste reistijd voor Curaçao

0

Denk je aan Curaçao, dan denk je aan een eiland waar het hele jaar door de zon schijnt. Dit beeld klopt gedeeltelijk, maar er is wel degelijk een periode waarin het weer wat minder mooi is. Tijdens het regenseizoen valt er gemiddeld wat vaker en wat meer regen dan buiten het seizoen. Nu vraag jij je natuurlijk af: wat is de beste reistijd voor Curaçao? Dat vertellen we je graag!

Tropisch eiland Curaçao

Op Curaçao is het altijd heerlijk warm. De zon schijnt gemiddeld acht tot negen uur per dag en er valt vrij weinig regen. De temperatuur komt bijna nooit onder de 30 graden uit, waardoor dit een echte zonbestemming is. Zelfs ’s nachts zakt het kwik niet lager dan een graad of 22. Heerlijk, hier kun je ook ’s avonds met gemak je zomerkleding aan. Het eiland is dus de ideale bestemming voor echte zonliefhebbers!

mooi-weer-curacao-2

Beste reistijd voor Curaçao

Ondanks dat het altijd lekker warm is, kun je wel degelijk een beste reistijd voor Curaçao vaststellen. Van juli t/m november kan de zee wat onstuimig zijn. Dit komt vanwege weerdepressies en orkaanactiviteit in de directe omgeving. Geen zorgen, vaak duurt dit maar even en is de zee binnen een paar uur weer rustig. Verder loopt het regenseizoen op Curaçao van eind september tot midden december. Dit betekent dat de kans op regen wat groter is in deze periode en dat de buien wat heftiger kunnen zijn.

curacao

De beste reistijd voor Curaçao loopt dus van januari tot midden september. Na midden september neemt de kans op buien toe, maar ook daar hoef je je eigenlijk geen zorgen om te maken. De buien zijn vaak kort maar krachtig, waardoor je ook in het laagseizoen prima kunt genieten van het heerlijke weer op Curaçao!

mooi-weer-curacao

Wanneer kom jij van de zon op Curaçao genieten?