3x doen op Gran Canaria

0

Ik vertoefde een tijd geleden op Gran Canaria, één van die mooie Spaanse Canarische eilanden in de Atlantische oceaan. Op Gran Canaria loop ik met open mond door het mooie Las Palmas, waan ik me een ware surfchick, drink ik sangria bij het leven, daal ik een indrukwekkende vulkaan af, proef ik de heerlijkste tapas en laat ik het zand van oneindige duinen langs mijn wangen schuren. Er is meer te doen op dit eiland dan je dagen doorbrengen onder een palmboom. Ik deel mijn drie persoonlijke tips: 3x doen op Gran Canaria. 

 

Verbaas je over de schoonheid van Las Dunas de Maspalomas

Las Dunas de Maspalomas is een uniek natuurgebied op Gran Canaria. Je vindt deze mix van woestijn en oase aan de kust in het uiterste zuiden van Gran Canaria. Dit grote gebied wordt beschermd door de regering van de Canarische Eilanden en dit bijzonder natuurreservaat biedt een prachtig strand, levende zandduinen, een palmbomenbos en een lagune. Ik keek om me heen, zag de zandduinen vervormen door de oceaanwinden, volgde elke zandkorrel tot ze in de verte verdwenen en luisterde naar de ruisende zee op de achtergrond. Er loopt een wandelpad dwars door de verschillende soorten duinen van het reservaat en deze leidt naar het grote, zonovergoten strand van Maspalomas. Ja, Las Dunas de Maspalomas in het zuiden van Gran Canaria is een fijne plek. De uitgestrekte zandduinen vervelen nooit!

duinen2
 

 

Ga surfen op Playa de Las Canteras

Playa de Las Canteras is een zonovergoten strand van de noordoostkust van het eiland Gran Canaria. Dit strand bevindt zich in de (super leuke!) stad Las Palmas de Gran Canaria. Het strand heeft een natuurlijke charme en loopt over in een levendige boulevard in het centrum van de stad. Je kunt er uiteraard zonnen en zwemmen, maar ook lange strandwandelingen maken, surfen en snorkelen. De dam fungeert als golfbreker en daarom is dit strand ideaal om te leren surfen. De golven zijn niet te hoog en het water heeft het gehele jaar door een aangename temperatuur.

Ik verdween met plank en al in het water tijdens de zonsondergang. Terwijl het nachtleven riep en de terrassen, pubs en restaurants open gingen, nam ik een paar uur surfles. Ik koos een kleurrijk surfboard uit en wandelde op blote voetjes naar het mooie Playa de Las Canteras. Terwijl ik de zee inliep begon de zon te zakken en de schuimende golven kleurden langzaam roze. Surfen tijdens zonsondergang heeft iets. Je uitleven op de golven heeft iets. Surfen is te gek en een les is een aanrader!

grancanariasurf2
 

 

Daal af in de krater van de Caldera de Bandama

Op Gran Canaria kan je een mooie afdaling maken naar de krater van de vulkaan Caldera de Bandama. Caldera de Bandama is een enorme krater in het noord-oosten van het eiland. Het is ontstaan door een vulkaanuitbarsting van de Bandama-vulkaan, zo’n duizend jaar geleden. Via een slingerweg langs verschillende wijngaarden kom ik aan bij de schitterende Caldera de Bandama, een heuse vulkaankrater. De krater is een kilometer breed, 200 meter diep en naast de krater ligt de 569 meter hope top, de Pico de Bandama. Op de top staat een uitkijkplatform waar ik geniet van een adembenemend uitzicht op het eiland.

Ik besloot met een interessante gids de krater af te willen dalen via het steile pad. De afdaling is goed te doen en duurt zo’n dertig minuten. Beneden aangekomen stuitte ik op een verlaten boerderij en de omtrekken van terrasvelden. Het hele gebied is begroeid met palmen, sinaasappel- en vijgenbomen en op de hellingen van de krater pronken eucalyptus en agaven tussen de bosjes en struiken. Wat een bijzonder mooie plek! Goed, je moet ook weer omhoog en dat is een stuk zwaarder, maar het is absoluut de moeite waard. Het is bizar om midden in zo’n grote krater te staan. Een echte aanrader.

grancanaria

Zijn deze avontuurlijke activiteiten iets voor jou? Vind hier voordelige reizen naar de Canarische eilanden en ontdek zelf de schoonheid van deze bestemming.

 
Kopfoto: El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

No comments