Corendon Foundation | Projecten

Corendon Foundation | Projecten

Foundation
foundation logo Over ons Onze projecten Help mee Contact
Omschrijving

180! Kids

Het 180! Kids project gaat over de verbinding van kinderen in Amsterdam met verschillende nationaliteiten. Hun doel? Het wederzijds begrip voor elkaar vergroten.

Omschrijving

Bag to happiness

Syrische vluchtelingkinderen in Turkije verwerken met behulp van een goedgevuld rugzakje hun ingrijpende ervaringen. Stichting Bag to Happiness geven deze rugzakjes aan de kinderen.

Omschrijving

Corendon International BIG BAND Competition

Corendon is al jaren hoofdsponsor van het TAKE OFF Music event en de International Big Band Competition, het grootste jazz en blues muziekevenement in de Haarlemmermeer.

Gesteunde projecten

 1. Bio Based Airlines (ontwikkeling algenbrandstof)
  Platform Duurzame Luchtvaart ontwikkelt in samenwerking met de Universiteit Wageningen een nieuwe brandstof uit algen, die geschikt is voor vliegtuigen. Zie voor meer informatie op http://www.duurzameluchtvaart.nl
 2. Bomenproject door kinderen in Rotterdam
  Deelgemeente Feyenoord in Rotterdam gaat in samenwerking met Staatsbosbeheer bomen laten planten door kinderen op de lagere school. Dit draagt enerzijds bij aan een beter milieu en bevordert anderzijds ook de bewustwording over duurzaamheid bij kinderen. Zie voor meer informatie op http://www.staatsbosbeheer.nl
 3. Duurzame Winkel
  Stichting Mevdud brengt het belang van energie en duurzaamheid onder de aandacht bij allochtone ondernemers.
 4. NatuurWijs
  NatuurCollege Stichting Lippe-Biesterfeld leidt drie boswachters op om kinderen door de bossen te begeleiden. Door natuurcontact leren kinderen verantwoording te nemen voor elkaar en voor de wereld om hen heen.
 5. Animal Guards
  Stichting Atar heeft een dierenopvangcentrum in Antalya (Turkije) opgezet.
 6. Charlois BOOMing
  Deelgemeente Charlois in Rotterdam gaat de komende drie jaar 1000 bomen planten, met betrokkenheid van bewoners. De bewoners planten ter nagedachtenis van een dierbare een boom. Zie nieuwsbericht.
 7. Leermateriaal Gehandicapte Kinderen
  Een leerkracht uit Amsterdam verschaft leermateriaal voor kinderen met een verstandelijke/lichamelijke beperking in Alanya (Turkije).