Egypte/ Luxor/ Nijlcruise
Egypte Totaal & Cairo 5*
Zie beschrijving - Schip
 • 04:50
 • feb , 24°C
Egypte Totaal & Cairo 5*
Egypte Totaal & Cairo 5*
Egypte Totaal & Cairo 5*
Egypte Totaal & Cairo 5*
Egypte Totaal & Cairo 5*
 • 7 nachten 5* hotel in Hurghada
 • 4 nachten Nijlcruise
 • 2 nachten Cairo
 • Meer lezen
8.2
Zeer goed19 beoordelingen

Egypte Totaal & Cairo 5*

Tijdens deze rondreis, “Egypte Totaal” wordt u meegenomen langs alle hoogtepunten van het oude en het hedendaagse Egypte. De reis combineert een cruise van 4 nachten over de levensader van Egypte en tevens langste rivier te wereld, de Nijl, een rit per nachttrein naar de hoofdstad Caïro met als afsluiting een verblijf van 2 nachten in deze metropool. Bovendien verblijft u in totaal nog 7 nachten in de badplaats Hurghada. Een must voor elke cultuurliefhebber, waarbij bezoeken aan Luxor, Aswan, Edfu, Gizeh, Sakkara en Caïro stuk voor stuk hoogtepunten zijn. Vanaf de dag dat u aankomt in Hurghada tot de aanvang van het Nijlcruise programma verblijft u in Hurghada. Na het Nijlcruise & Caïro programma (zoals hieronder beschreven) verblijft u de eventuele resterende dagen ook in Hurghada*. Hieronder treft u het van-dag-tot-dag programma van de rondreis aan.

Rondreis is inclusief:

 • 7 nachten op basis van All Inclusive in een 5* hotel in Hurghada.
 • 4 nachten 5* cruise op basis van volpension (M/S New Serenade of gelijkwaardig)
 • 1 nacht in een 2-persoonscabine in de trein van Aswan naar Caïro op basis van halfpension en warm/koud stromend water
 • 2 nachten in een 5* hotel in Caïro op basis van Logies & Ontbijt
 • Alle transfers
 • Begeleiding van een Nederlandse of Engelstalige gids
 • retourvlucht van/naar Hurghada

Rondreis is exclusief:

 • Alle entree- en servicegelden voor het bovengenoemde programma tijdens de Nijlcruise (optioneel, te voldoen bij aankomst) € 139,- per persoon kinderen 2 t/m 11 jaar €90,-p.p.
 • Abu Simbel excursie (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse)€ 85,- per persoon per bus / € 160,- per persoon per vliegtuig.
 • Excursie naar Memphis, Sakkara en de Piramides incl. lunch € 40,- p.p.
 • Caïro excursie: Egyptian Museum, Citadel of Salah Eldin, Alabaster Moskee van Mohamed Ali en de beroemde Khan El Khalili Bazar inclusief lunch €40,- p.p.
 • Sound & light show € 28,- per persoon (te voldoen bij aankomst)
 • Fooien van € 45,- per persoon
 • Voor reizen naar Egypte heeft u een visum nodig dat u bij aankomst in Egypte kunt aanschaffen bij de reisleiding. De visumkosten en lokale heffingen bedragen €27,50 p.p. Indien u het visum niet aanschaft bij de reisleiding, dient u wel de lokale heffingen à €7,50 p.p. te voldoen aan de reisleiding. Belgische paspoorthouders dienen ook nog twee extra pasfoto's mee te nemen.

Let op:

 • Om organisatorische redenen kan het voorkomen dat de volgorde of de begindag van de cruise gewijzigd worden. In sommige gevallen moet er bij Esna ingescheept worden, in verband met eventueel onderhoud aan de sluizen. De inhoud van het programma zal ongewijzigd blijven.
 • Prijzen van de bovengenoemde excursies zijn indicatief en op basis van de datum van publicatie van deze brochure. Het kan voorkomen dat de prijzen worden aangepast nav de actuele economische omstandigheden (zoals. b.v. verhoging van de locale btw). Uw reisleiding zal u over de actuele prijzen informeren.
 • Deze reis is niet geschikt voor minder validen.

Het van-dag-tot-dag programma: (15 dagen / 14 nachten)

Dag 1: In de ochtend gaat u per bus mee naar Luxor. Na aankomst checkt u in aan boord van uw boot. Lunch. Bezoek Karnak Tempel en de Luxor Tempel, de belangrijkste en indrukwekkendste tempelcomplexen aan de oost oever van de Nijl. De boot blijft in Luxor.

Dag 2: Bezoek aan de Vallei der Koningen met vele graven van oude farao’s, de tempel van koningin Hatsepsut, die de enige vrouwelijke farao van betekenis is geweest en de Kolossen van Memnon. Lunch. Middag vrij te besteden in Luxor. ’s Avonds vertrekt de boot via de Esna sluizen naar Edfu en vaart de nacht door.

Dag 3: Bezoek aan de Horus tempel in Edfu. Na het bezoek aan Edfu heeft u de lunch aan boord en kunt u in de middag genieten van het uitzicht vanaf de boot over de oevers van de Nijl. ’s Avonds een bezoek aan Kom Ombo en diens tempel. Deze tempel is feeëriek verlicht en zal een onvergetelijke indruk bij u achterlaten (afhankelijk van de het jaargetijde kan het bij bezoek nog licht zijn). Tijdens de nacht vaart u naar Aswan.

Dag 4:U bezoekt de Lage Aswandam uit 1902, en de Hoge Aswandam, één van de grootste en indrukwekkendste stuwdammen ter wereld. Vervolgens per kleine boot naar de Philae tempel, schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Lunch. Tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, over de Nijl, met een bezoek aan Lord Kitschner eiland, waarop zich schitterende prachtige botanische tuinen bevinden.

Dag 5: Mogelijk om een facultatieve excursie naar Abu Simbel per bus of vliegtuig (260 km) te maken (ontbijtpakketjes beschikbaar). Het vertrek is rond 04:00 uur. De tempels in Abu Simbel zijn zeer indrukwekkend en beroemd door het feit dat zij verplaatst zijn na de aanleg van de Hoge Aswandam. Rond het middaguur bent u weer terug in Aswan. Lunch (exclusief). Middag vrij te besteden. Indien u niet mee gaat naar Abu Simbel heeft u de hele dag vrij te besteden. Vroeg in de avond neemt u afscheid van de passagiers die Nijlcruise pakket A hebben geboekt en vertrekt u per nachttrein naar Caïro.

Dag 6: Na aankomst in Gizeh wordt u naar uw hotel gebracht (indien mogelijk wordt er ingecheckt). Mogelijk om een facultatieve excursie naar Memphis, Sakkara en de Piramides te maken. Sakkara, dit is een necropolis (dodenstad) uit het Oude Egypte, ten zuiden van het huidige Caïro. Het bekendste monument in de necropolis is de wereldberoemde trappiramide. Sakkara was in de Egyptische oudheid een grafveld behorend bij de (hoofd)stad Memphis. De eerste piramide in de geschiedenis, de trappiramide van Djoser. Bezoek aan de Sfinx en aan één van de Zeven Wereldwonderen, de piramides van Gizeh.

Dag 7: Mogelijk om een facultatieve excursie naar het Egyptisch Museum, Citadel of Salah Eldin, Alabaster Moskee van Mohamed Ali en de beroemde Khan El Khalili Bazar te maken. Het Egyptische Museum, met o.a. het dodenmasker van Toetanchamon. Lunch (inclusief in excursie). Bezoek aan de Citadel van Saladin, uit de 12e eeuw, de Mohammed Ali Moskee, die met zijn koepels en 80 meter hoge minaretten de stad domineert en de Khan el Khalili bazaar waar een keur aan waren tegen scherpe prijzen te koop is.

Dag 8: In de ochtend per luxe touringcar naar Hurghada, waar u in de loop van de ochtend aan zult komen (ontbijtpakketjes beschikbaar). In Hurghada zult u nog een of meerdere dagen verblijven, afhankelijk van uw vluchtdag.

* Afhankelijk van uw vertrekdag en het geplande vertrek van uw boot kan het voorkomen dat u een of meerdere dagen voorafgaand aan de cruise in Hurghada verblijft en aan het einde van de Nijlcruise de overige dagen uw verblijft in Hurghada vervolgt. Ook kan het voorkomen dat u na aankomst in Egypte direct naar Luxor doorreist waar u aan boord gaat van uw nijlcruise. Tevens kan het voorkomen dat u de eerste week in Hurghada verblijft en dat u de tweede week van uw reis de Nijlcruise maakt waarna u direct zult terug reizen naar Nederland of België. Op deze reisindeling heeft Corendon helaas geen invloed.

Lees hier de disclaimer n.a.v. bovenstaande accommodatie omschrijving.

De beoordelingen zijn door onze klanten geschreven na hun verblijf in Egypte Totaal & Cairo 5*

Bij accommodaties die meer dan 30 beoordelingen hebben, worden beoordelingen die ouder zijn dan 14 maanden verwijderd.

Totale score

8.2 Zeer goed

Gebaseerd op:
19 beoordelingen

Scoreverdeling
 • Algemene indruk 8.4
 • Ligging 7.8
 • Service 8.5
 • Prijs/kwaliteit 8.2
 • Eten 7.8
 • Kamers 8.2
 • Kindvriendelijk 9.0
 • Wifi kwaliteit -
`
Ervaringen van onze klanten
Filter ervaringen
Sorteren op
Den bosch, Nederland
8.2
Over Nijlcruise:

Zeer mooie tempels en pyramides en andere bouwwerken mogen zien. Zeker de moeite waard om Egypte in totaal te ontdekken, al moet je er een paar dagen vroeg voor opstaan.

Over Egypte Totaal & Cairo 5*:

Mooi hotel in Cairo, het Hotel in Hurghada is overspoeld met Russen en niet aan te raden voor Nederlanders. Het Cruiseschip over de Nijl was luxe en naar verwachting. Overal zeer vriendelijk personeel. En de nachttrein is in vergelijking met de andere luxe accommedaties behelpen qua ruimte en luxe, maar een belefenis om niet te missen (prima eten)!

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 9
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 8
 • Kamers 8
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Onbekend
9.1
Over Nijlcruise:

Stella Makadi Garden is een prachtig hotelcomplex met mooie zwembaden (2 verwarmd,vrij gebruik van badlakens) en tuinen. De kamers zijn verdeeld in blokken met maximaal 2 etages, allen met groot balkon of terras,uitstekende badkamer met aparte douche, bad en bidet. Het zusterhotel Stella Beach ligt op korte loop afstand en is ook met shuttlebus te bereiken. Door het all inclusive concept is het dan ook mogelijk om ook in beach hotel te eten.Het strand is mooi en de zee loopt zeer langzaam af, dus geschikt voor kinderen en surfen.1 nadeel van dit complex is dat Hurghada op plm 30 minuten per auto ligt, dus "even" gezellig shoppen is er niet bij. Voor jongeren is dit hotel minder geschikt (alleen de zee) omdat stappen moeilijk is.

Over Egypte Totaal & Cairo 5*:

Onze nijlcruise:De princess Sarah is een prachtige boot met mooie, goed verzorgde hutten;ook op het dek was het uitstekend verzorgd.Het lunch en diner buffet was goed, maar weimig variatie; door een grote groep japanse gasten werd het buffet snel geplunderd en dat werd niet voldoende aangevuld.Daarna de treinreis van Aswan naar Cairo: zwaar verouderde trein, met slecht zitcomfort, maar de bedden in de 2 persoonscabine waren goed en schoon.Diner en ontbijt eenvoudig, maar keurig verzorgd.Helaas door oponthoud geen reis van 13 maar 16,5 uur.De excursie naar de pyramide van Djoser viel letterlijk in het water, door zeer koude heftige regens.Gelukkig was het bij de andere pyramides droog en wat zonnig, overweldigend om te zien. Het hotel in Gizeh/Cairo Amarante Pyramids was uitstekend,geweldig buffet.Helaas werd er die avond veel geschoten en dat maakte het minder prettig.Verder niets dan lof over al onze gidsen, stuk voor stuk zeer!!! behulpzaam, vriendelijk echte gastheren.

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 8
 • Service 9
 • Prijs/kwaliteit 9
 • Eten 10
 • Kamers 10
 • Kindvriendelijk 9
 • Wifi kwaliteit -
Sint Jansteen, Nederland
7.2
Over Nijlcruise:

Een aanrader, vooral de nijlcruise! Je ziet heel veel in korte tijd. Edfu en de obelisk zaten volgens de gids al jaren niet meer in het programma en dient Corendon aan te passen. Daarvoor in de plaats hebben wij een quad-tour door de woestijn gemaakt, ook leuk. De gids Mohamed tijdens de Nijlcruise was heel goed. In Cairo was gids Achmed slecht, veel bla bla en weinig kennis van de geschiedenis. De rit met minibusje (geen luxe touringcar) naar Hurghada duurt 9 uur en de begeleider Raymond wist niet waar het hotel in Hurghada was..

Over Egypte Totaal & Cairo 5*:

De nachttrein naar Cairo is niet te doen: onhygienisch, vies eten en een standaard vertraging (in ons geval van 6 uur). Wij kwamen om 13.30 uur aan in Cairo en achter liepen op programma. Hierdoor werd alles ingekort: 20 minuten(!) in het Egyptisch museum en om 18.30 uur onze lunch(!) gekregen. Hotel Amarant Cairo goed, alleen restaurant zeer slecht. Tip: koop je souvenirs in t winkeltje tegenover hotel. Het hotel Stella Garden in Hurghada was uitstekend. Tip voor Corendon: een trein eerder pakken naar Cairo zorgt ervoor dat je op tijd aan het programma begint en een vliegreis tussen Aswan - Cairo en Cairo - Hurghada zou nog beter zijn. Of: Nijlcruise en Cairo in 1 week en schrap Hurghada.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 7
 • Prijs/kwaliteit 7
 • Eten 5
 • Kamers 8
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Grevenbicht, Nederland
9.0
Over Nijlcruise:

Prima reis,perfecte reisleider Emmem Fayez,op de boot zeer voorkomend en vriendelijke benadering. Begeleiding in Cairo was uitstekend...........Hurghada onderkomen was mooi en goed verzorgd.......maar die Russen!!!!!

Over Egypte Totaal & Cairo 5*:

OP de boot: uitstekend....... In Cairo: uitstekend........ Hurghada: Resort uitstekend.......maar die Russen......

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 9
 • Service 9
 • Prijs/kwaliteit 9
 • Eten 9
 • Kamers 9
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Kerkrade, Nederland
7.8
Over Nijlcruise:

de nijlcruise was heel goed,goeie bediening, kamers iets aan de kleine kant,maar wel mooi,eten goed,uitstapjes goed, transfers naar cairo erg slecht.....

Over Egypte Totaal & Cairo 5*:

heel erg goed.. wel erg groot,massaal,maar deondanks goed, eten een beetje eenzijdig

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 7
 • Kamers 8
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Weesp, Nederland
8.9
Over Nijlcruise:

veel gezien en goed begelijd naar alle bezienswaardig heden zeer goed !!!!!

Over Egypte Totaal & Cairo 5*:

slecht eten elke dag het zelfde veel last van russen die voor getrokken worden

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 9
 • Service 9
 • Prijs/kwaliteit 9
 • Eten 6
 • Kamers 10
 • Kindvriendelijk 10
 • Wifi kwaliteit -
Rotterdam, Nederland
8.0
Over Nijlcruise:

Het is een fantastische reis geweest die ik iedereen absoluut zal aanraden. De Nijlcruise en zéker Cairo hebben een diepe indruk op mij gemaakt. Het resort(Sonesta Pharaoh Beach Resort) in Hurghada was een tegenvaller té veel op de Russen gericht, en te ver van de stad gelegen.

Over Egypte Totaal & Cairo 5*:

De kamers op de ms.Serenade en Hotel Amarante in Caïro waren prima verzorgt.ook de nacht/slaaptrein was goed verzorgt. Op het resort kreeg ik voor één persoon een gezinskamer, en kwam vooral in het begin bruin water uit de kranen.

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 7
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 9
 • Eten 7
 • Kamers 8
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Udenhout, Nederland
9.0
Over Nijlcruise:

Heel leerzaam, interessant en vooral: indrukwekkend. De gidsen leverden prima werk; de boot en de hotels waren pico bello! Kortom: Een droomreis gehad. Het scheelt natuurlijk dat Egypte zich perfect leent voor een combi Nijl-cruise, Cairo per nachttrein (een avontuur op zich !) en om na de toch wel pittige excursies, bezichtigingen enz., een paar dagen uitblazen in een prachtig resort in Hurghada. (Daar overigens ook nog gesnorkeld in de Rode zee en gezwommen met dolfijnen ( 2 dagtripjes van een uur of 5 per stuk). Nog nooit zo'n mooie vakantie gehad!

Over Egypte Totaal & Cairo 5*:

Zie hierboven. Overigens wel aan te raden om niet met kleine kinderen deze tocht te maken. ( v.a. 12 ??)

 • Algemene indruk 9
 • Ligging -
 • Service -
 • Prijs/kwaliteit -
 • Eten -
 • Kamers -
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Beveren, Belgie
9.3
Over Nijlcruise:

Uitstekende organisatie Corendon, zeer goed hotel in Hurghada, zeer goede en interessante Nijlcruise met de diverse bezoeken, ook fantastisch in Caïro, zowel het hotel als de bezoeken aan Memphis, de citadel, de moskee, sakkara, de sfinx en de priramides van Gizeh. Een speciale pluim voor de gidsen: Ahmed in Hurghda, Hani op de Nijlcruise (!super gids!!!) en Hesham in Caïro. We voelden ons koningen te rijk. Juist één minpuntje was de trein van Aswan naar Caïro: oponthoud van 3 uur door protesten, maar daar konden jullie weinig aan doen doch het eten was op de trein verschrikkelijk zeg oneetbaar (bedorven/zuur)zowel het avondeten als het ontbijt. Toch wel een 10+ voor de organisatie, zoals in Caïro afgehaald op de trein zelf door de gids! Vanaf de moment dat we toekwamen op de Corendonparking op Schiphol tot het vertrek zijn we als VIP's behandeld geweest!!!

Over Egypte Totaal & Cairo 5*:

Hotel Hurghada 9/10, alleen zee was minder aangenaam door de keien, Boot Nile Quest 8/10, eten was wat ééntonig doch de bediening super, hotel Amarando in Caïro 9/10, weinig te zien in de buurt...

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 9
 • Service 10
 • Prijs/kwaliteit 10
 • Eten 9
 • Kamers 9
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Sittard, Nederland
8.8
Over Nijlcruise:

Onze eerste bestemming (Hurghada) is natuurlijk een plek waar je kunt genieten van de zon omgeven door luxe en verder is er natuurlijk weinig te beleven. Dit afgezien van de aangeboden excursies. Wij hebben een woestijn safari gedaan die ons uitstekend is bevallen. Je kunt er snorkel tochtjes maken die ook wel leuk zijn als je tenminste een niet al te verwent snorkelaar bent De nijlcruise vonden wij schitterend en is, vind ik zelf een must als je in Egypte bent. Ook het bezoek aan Cairo was zeer de moeite waard. Wij waren zeer te spreken over onze gidsen die zeer kundig en toegewijd waren. Ook de Flash Tours organisatie verdient een dikke pluim. Ongelofelijk hoe goed zij ons tijdens onze vakantie begeleidt hebben. Ik bedank Wassim onze gids tijdens de cruise en Dahlia onze gids in Cairo en de talloze chauffeurs die ons veilig van "hot naar haar" hebben vervoert voor hun uitstekende werk. "Chapeau"

Over Egypte Totaal & Cairo 5*:

Hotel Stella Garden: een heel mooi nieuw resort voorzien van alle gemak. De kamers waren schitterend,prima bedden en het personeel was vriendelijk, hulpvaardig en service gericht. Buiten de resortmuren is er alleen woestijn maar het is wel fijn dat je gebruik kunt maken van alle zaken die het hotel ernaast (Stella Beach)te bieden heeft inclusief het all inclusive arrangement Het eten was prima en als je de buffetten beu bent kunt je ook reserveren in een van de a la cart restaurants welke ook onder het all inclusive regime vallen Verder kun je er snorkelen vanaf de pier en als je geluk hebt zelfs zwemmen met dolfijnen. Nijlcruise (HMS Magical Lady Carol) een mooie boot met een zo mogelijk nog betere keuken als in Stella Garden. Ook hier deed het personeel er alles aan om je van dienst te zijn

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 8
 • Service 10
 • Prijs/kwaliteit 9
 • Eten 8
 • Kamers 9
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -

Vluchtinformatie Hurghada

Er wordt meerdere keren per week naar Hurghada gevlogen. De vluchten worden uitgevoerd met een moderne Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines of met luchtvaartmaatschappij Nesma Airlines.

De vluchtduur naar de luchthaven van Hurghada bedraagt ca. 4.50 uur.

Transfertijd vanaf de luchthaven Hurghada naar:

Luxor: ca. 4-5 uur

De genoemde transfertijden zijn slechts ter indicatie en kunnen afwijken door diverse omstandigheden.

De transfer naar uw accommodatie is inbegrepen indien u een pakketreis bij ons heeft geboekt.

Child discount info

Gerelateerde hotels