Cruise Canarische Eilanden & Madeira

Cruise Canarische Eilanden & Madeira

Terug naar Cruise Canarische Eilanden & Madeira Cruise Canarische Eilanden & Madeira

Dag 1: Las Palmas, Gran Canaria

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria, één van de populaire Spaanse vulkanische eilanden ‘de Canarische Eilanden'. Het eiland kenmerkt zich door een grote diversiteit aan landschappen, waaronder woestijngebied, bergen, kliffen, zandstranden en lavastranden. Het eiland biedt prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en panoramische uitzichten. Vanwege de grote, fraaie jachthaven is Las Palmas een trefpunt voor watersporters. Het binnenland van Gran Canaria bestaat uit een bijna ontoegankelijk berggebied, vanwaar diepe kloven naar de kust lopen. Om ca. 22.00 uur zal het schip gaan varen.


Dag 2: Op zee

Op de tweede dag vaart het schip richting Funchal op Madeira, Portugal. Het 4-sterren cruiseschip AIDAsol is één van de grotere schepen van AIDA en een zusterschip van de AIDAblu en werd in 2011 door de Duitse rederij AIDA in de vaart genomen. Uniek voor de AIDA cruises zijn de kleurrijke inrichting en de informele, sportieve casual clubsfeer en dat u zonder vaste dinerzittingen in één van de vele restaurants kunt eten waar en wanneer u maar wilt. Daarnaast zijn er nog service charge én dranken per glas (tafelwijnen, bier en frisdrank) tijdens de lunch en diner in de buffetrestaurants bij de cruiseprijs inbegrepen. Zo weet u voorafgaand aan uw cruise precies waar u aan toe bent!


Dag 3: Funchal, Madeira (Portugal)

In de ochtend om ca. 08.00 uur zult u arriveren in de haven van Funchal, hoofdstad van Madeira. Madeira wordt ook wel het ‘Bloemeneiland’ genoemd, vanwege de gevarieerde en weelderige vegetatie. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en leent zich uitstekend voor het maken van prachtige fiets- en wandeltochten. Funchal, Madeira’s grootste trekpleister voor toeristen gelegen in het zonnige zuiden van het eiland, heeft een mediterraan klimaat en kent geregeld lange, droge periodes in de zomer en overstromingen in de winter. In Funchal liggen de huizen dicht tegen elkaar op de hellingen van een brede baai. De stad beschikt over voldoende bezienswaardigheden, zoals: het Casino, het Paleis van Sao Lourenco, kathedraal Sé do Funchal, de overdekte markt ‘Mercado dos Lavradores’, de kabelbaan naar Monte en de botanische- en tropische tuinen. Kortom; u kunt zich uitstekend vermaken!


Dag 4: Op zee

Om ongeveer 5.30 uur zal het schip weer gaan varen en vertrekt u vanuit Funchal. Aan boord van de AIDAsol hoeft u zich geen moment te vervelen! Geniet in één van de restaurants van een verscheidenheid aan gerechten en de prima kwaliteit van het voedsel, van het beste Italiaanse vlees tot overheerlijke sushi. Vermaak u met de kinderen tijdens een partijtje golf of basketbal. 's Avonds geniet u tot slot van een spectaculaire show in het schitterende theater of bekijk een film in de 4D-bioscoop. De mogelijkheden aan boord van de AIDAsol zijn gigantisch!


Dag 5: Arrecife, Lanzarote

Vandaag staat Lanzarote op het programma, de zwarte parel van de Canarische Eilanden. Omdat het eiland klein is, staat u binnen no-time bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Ontdek de charmante hoofdstad Arrecife met gezellige tapasbars, leuke restaurantjes en lokale markten. Een bezoek aan het Nationale Park Timanfaya mag u zeker niet overslaan. Hier ziet u met eigen ogen de vulkanische activiteit van dit gebied en hoe op unieke wijze wijn wordt verbouwd op deze vruchtbare grond.


Dag 6: Santa Cruz de la Palma, La Palma

In de ochtend om ca. 10.00 uur zult u arriveren in de haven van Santa Cruz de la Palma, de hoofdstad van het Spaanse eiland La Palma. Het oude centrum van de stad is, vanwege zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis, sinds 1990 onder de bescherming van monumentenzorg geplaatst. De havenstad heeft tal van leuke winkels, bars en restaurants waar u uit kunt kiezen en op de openbare pleinen worden gedurende de zomer vaak diverse optredens gegeven, die zorgen voor een gezellige drukte op en rondom de diverse terrassen. Om ca. 18.00 uur zal het schip gaan varen richting Tenerife.


Dag 7: Santa Cruz de Tenerife, Tenerife

Om ca. 08.00 uur arriveert u in de haven van hoofdstad Santa Cruz. Kenmerkend voor Tenerife zijn de prachtige natuur, donkere lavastranden, witte zandstranden en de imposante vulkaan El Teide. Ontspan een dagje aan één van de mooiste stranden op het eiland of maak kennis met het eiland door eropuit te trekken. El Teide, de grootste vulkaan op het eiland, is zeker een bezoek waard en ook de piramides van Güímar mag u eigenlijk niet missen. In het noorden liggen de vruchtbare valleien, die gedeeltelijk begroeid zijn met uitgestrekte bananenplantages. In het attractiepark Loro Parque zijn tot slot shows te zien met o.a. dolfijnen, orka’s, zeehonden en papegaaien. Om ca. 18.00 uur zal het schip weer terugvaren richting Gran Canaria.


Dag 8: Las Palmas, Gran Canaria

Na een week vol hoogtepunten en unieke belevenissen is vandaag alweer de laatste dag van uw cruisevakantie. U meert vandaag vanuit Tenerife weer aan in de haven van Las Palmas. Met de transfer wordt u naar de luchthaven van Las Palmas gebracht of naar uw verlengingshotel.


Terug naar Cruise Canarische Eilanden & Madeira